BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Sfaturi Utile

* Cand ai probleme cu gatul, nu bea ceaiul foarte fierbinte, ci caldut. Desi ai senzatia ca temperatura ridicata iti amorteste zona inflamata, efectul real este contrar. Lichidul fierbinte distruge anticorpii si irita peretii esofagului, intarziind vindecarea.

* Inainte de a bea, inhaleaza aroma degajata de aburi. Uleiurile volatile au efect calmant sau stimulator, iar daca esti bolnava, iti desfunda caile respiratorii.

* Chiar daca iti place ceaiul mai dulce, renunta sa-i adaugi zahar, fiindca are destule efecte nocive. Eventual, foloseste miere sau un indulcitor.

* Apa de la robinet contine o multime de impuritati, care se distrug doar partial prin fierbere. Atat pentru a pastra pura aroma bauturii, cat si pentru sanatatea ta, foloseste, pe cat posibil, apa plata sau cea de izvor.

Ceai preparat acasa

Sînt necesare doar măceşe sau ceai de măceşe de la Plafar, mentă sau ceai de mentă şi lămîi. Cu gramajul acestor ingrediente se poate “valsa” după preferinţele şi gustul fiecăruia. Mai întîi se pune apa - preferabil să fie de izvor - la fiert, iar după ce dă în clocot, se opreşte şi se adaugă pentru infuzare măceşe, mentă şi lămîie tăiată felii, cu tot cu coajă. Măceşele dau savoarea, gustul acrişor şi vitamina C, la fel şi lămîia, adăugînd efectul astringent, iar menta conferă băuturii acea “răcoare” specifică ceaiului rece. Alături de mentă, se poate adăuga şi puţină salvie, cu acelaşi efect răcoritor. După infuzare, ceaiul se lasă la răcit pînă ce ajunge la temperatura camerei, se strecoară şi se îndulceşte, de preferinţă cu miere de albine. Se păstrează rece, la frigider şi se poate consuma în loc de apă. Cu banii daţi pe un PET de “ice tea” din comerţ se poate prepara o cantitate de cel puţin 20 de litri de ceai rece acasă.
Un sfat! Chiar dacă faceţi o muncă în plus la strecuratul ceaiului, este bine să ştiţi că apa fierbinte extrage alături de substanţele active din plante şi celuloza din pliculeţele de hîrtie în care sînt ambalate aceste plante. Or, această celuloză duce, prin utilizarea frecventă la ceai a pliculeţelor, la constipaţie, fiind pentru mulţi, mai ales pentru femeile însărcinate şi cele care alăptează, un vehicul spre îmbolnăvirea treptată a organismului din cauza constipaţiei. Şi în această reţetă, după cum ar trebui în toate cazurile de utilizare a plantelor medicinale, încercaţi să evitaţi pliculeţele.